Grefsen skoles strykeorkester ble stiftet i 1960, og fyller altså snart 60 år. 50-årsjubileet ble omtalt i Nordre Aker Budstikke og artikkelen kan leses her.

Det er to orkestre på Grefsen skole, Grefsen skoles strykeorkester (GSS) og Grefsen skoles juniorstrykere (GSJS).

Grefsen skoles juniorstrykere (GSJS) er rekrutteringsorkesteret, som konsentrerer seg om aktiviteter for nybegynnerne og opp til et par års erfaring. Dette betyr i hovedsak at elevene går i 1.-4.klasse, men erfaring og nivå på spillingen er mest avgjørende. Første året er det hovedsakelig individuell undervisning, inntil de blir så erfarne at de også kan spille noe i orkestersammenheng (Juniororkesteret). Orkesteret har samarbeidsprosjekter/konserter i hovedsak med samme nivå ved Disen skoles strykeorkester og med GSS. Leder for GSJS er Sølve Selstø.

Grefsen skoles strykeorkester (GSS) er Hovedorkesteret ved Grefsen skole. Hoved­utfordringene her er å få elevene opp på et godt nok nivå til å kunne spille litt vanskeligere stykker. Orkestertrening er et viktigere element i tillegg til individuell undervisning. Etter at orkesteret ble delt i to har GSS også lagt mye vekt på samarbeid med Engebråtens ungdoms­strykere i et forsøk på å få flest mulig til å fortsette spilleinteressen også etter at de går over til ungdomsskolen. GSS er også med på flere arrangementer utenfor bydelen, i hovedsak i regi av UNOF/OMK. Dette inkluderer bl.a. den årlige Rådhuskonserten.

Leder for GSS er  Chun Hong Zhang.