NINA FØRISDAL, FIOLIN

Nina har utøvende og pedagogisk utdannelse fra Norges musikkhøgskole, samt en mastergrad på Fartein Valens fiolinkonsert. Hun har også studert med barokkfiolinisten John Holloway i Dresden. Som utøver har kammermusikk hatt en viktig plass. Spesielt kan nevnes Camelia strykekvartett og samarbeidet med Hot Club de Norvège, og barokkgruppen Bragernes Barokk.

Som pedagog har hun i flere år jobbet ved kulturskolene i Stokke og Eidsvoll. Nina har også undervist på en rekke kurs, blant annet Valdres Sommersymfoni og Klækkenkurset. Som instruktør/dirigent kan nevnes engasjementer med blant annet Frimurernes orkester, Vestfold ungdomsstrykeorkester og Oslo kammerorkester. Hun er ansatt på Barratt Dues musikkinstitutt og underviser i fiolin på Musikk på Majorstuen, et talent-tilbud for barn i grunnskolealder på Majorstuen skole. Som ansatt i Oslo kulturskole gir Nina fiolintimer i Grefsen skole strykeorkester og er hoveddirigent for orkesteret. For tiden dirigerer hun junior- og hovedorkesteret.

nina.forisdal@kul.oslo.kommune.no

 

 

 

CHRISTINE AANERUD, FIOLIN

Christine er født og oppvokst i Frankrike. Hun har studert musikk ved Konservatoriet i Versailles, og så tatt utdannelse som fiolinpedagog ved Norges Musikkhøgskole. Hun har vært fiolinlærer ved flere musikkskoler i Frankrike, og var også fiolinist i tangokvintetten Tsigane-Tango. Siden 2001 har hun undervist i forskjellige strykeorkestre i Oslo, blant annet Vestre Aker Strykeorkester, hvor hun fortsatt er fiolinlærer og orkesterdirigent. Fra 2005 har Christine vært fiolinlærer og dirigent i Grefsen Skoles Strykeorkester, hvor hun også var hoveddirigent fra 2012 til 2019. Høsten 2017 har hun sammen med Mari Ystanes Fjeldstad startet Haugerud strykeorkester i Oslo.

 

 

 

BÅRD HENRIK BOSRUP, CELLO

Bård fikk sin utdannelse i Stockholm, Oslo og Los Angeles med bla Frans Helmerson, Aage Kvalbein og Lynn Harrel som sine lærere.

Bård har vært Solocellist i Magdeburg Philharmonie, Robert Schumann Philharmonie, Staatskapelle Halle, Kristiansand Symfoni-orkester og Sjællands Symfoniorkester i København. Han har også vært solist med en rekke tyske orkestre. Sin debut fikk han med KORK som solist i Dvoraks cellokonsert 25 år gammel. Han har jobbet fast i Magdeburg Strykekvartett i 10 år. Bård har spilt sammen med en lang rekke av anerkjente musikere og kunstnere. Dette har resultert i utstrakt konsertvirksomhet.

Etter 14 år i Tyskland flyttet Bård tilbake til Norge. Han har grunnlagt og driver orkesteret Oslofjord Kammerfilharmoni, som spiller operaoppsetninger og konserter. I juli 2011 kunne de presentere deres første CD sammen med klarinettisten Hans Christian Bræin med utgivelse av norske verker for klarinett og strykere. I 2016 hadde han egen solokonsert ved Oslo Kirkemusikkfestival med urfremføring. Bård har deltatt på en rekke CD-utgivelser innenfor klassisk, pop og jazz. I 2011 kom hans første CD ut med norsk romantisk musikk for cello. Siden 2009 har han turnert i Norge med Rikskonsertene og en egen soloproduksjon for barn bygget over Bachs cellosuiter: Bård & Bach. Her spiller han også på elektrisk cello i tillegg til akustisk cello. Bård er en etterspurt cellopedagog og er ansatt ved kulturskolen i Bærum og Oslo samt ved Edvard Munch videregående skole.

 

 

 

STINA KVALBEIN BLYVERKET, CELLO

Stina Kvalbein Blyverket er utdannet cellist fra Rogaland Musikkonservatorium og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København med lærerne John Mørk, Morten Zeuthen og Henrik Brendstrup. Hun har blant annet hatt frilansoppdrag i Det Kongelige Kapel, Tromsø Symfoniorkester og i Kristiansand symfoni-orkester. For tiden spiller hun på mange av produksjonene til Oslofjord Kammerfilharmoni og mye med sin faste strykekvartett. Stina har spilt konserter i Kina, på Svalbard, i Italia, Tyskland, England, Irland, Kroatia, Latvia og alle de nordiske landene. Stina har jobbet i Oslo kulturskole med celloundervisning og orkesterledelse fra 2001. Hun jobber i strykeorkestrene på Kjelsås og Grefsen skole samt et prosjekt på Tøyen skole.

 

 

 

JULIE OSELAND, FIOLIN

Julia Løvdahl Oseland har bachelorgrad i musikkpedagogikk og mastergrad i musikkterapi fra Norges musikkhøgskole. Hun studerte fiolin hos Harald Aadland og avla sin utøvende eksamen i 2015. Julia har også årsstudium i musikk og helse, og didaktikk for musikkbarnehage ved Barratt Due Musikkinstitutt. Julia er fiolinlærer i Grefsen Skoles Strykeorkester, i tillegg til undervisning i Vestre Aker Strykeorkester og Nittedal kulturskole. Julia i flere år hatt innføringskurs på strykeinstrumenter på skole og aktivitetsskole. I tillegg til fiolinundervisning tar hun spilleoppdrag med sin faste strykekvartett og andre ensembler i ulike sjangre, samt jobber delvis som musikkterapeut i Nittedal kulturskole.

STEINAR HAUGERUD, KONTRABASS

Steinar Haugerud er utdannet ved Norges Musikkhøgskole, og har siden sin eksamen der spilt med alle de profesjonelle symfoniorkestrene i Norge og i Det Norske Kammerorkester, Den Norske Opera, NOSO, Oslo Camerata, Oslofjord Kammerfilharmoni og Sinfonietta Innlandet. Sistnevnte som medlem siden 1998.

Han er tilknyttet operaensemblene på Oscarsborg, Ringsakeroperaen og Opera Nordfjord. I tillegg har han spilt med en rekke kammerensembler både i Norge, Sverige og Danmark. Han har i over 30 år vært medlem av ensemblet Tango for 3 som blant annet har vært solister med Oslofilharmonien, KORK, BBC Symphony Orchestra, Deutsche Kammerfilharmonie, Junge Philharmonie Salzburg og Dresden Philharmonische Orchester. De har medvirket ved festivaler i bl.a. Norden, England, Tyskland, Frankrike, Sveits, Spania, Argentina og har også spilt inn flere plater.

Som spillende dirigent/instruktør har han vert tilknyttet “Kammerorkesteret” ved Steinerskolen i Bærum siden 1984. Han har også i en periode vært tilknyttet NTNU i Trondheim som veileder i fordypningsemnet «Utøvende tango» på masternivå. I tillegg har han i perioder undervist ved NMH sitt talent-utviklingsprogram TUP.

 

 

CATHRINE EGERIS SØNDBERG, FIOLIN

Cathrine Egeriis Søndberg er utøvende fiolinist og fiolinpedagog. Hun har en bachelor- og mastergrad i utøvende fiolin, samt Pedagogikk, fra NTNU, Institutt for Musikk i Trondheim. Der studerte hun hos Marianne Thorsen og Bård Monsen. Cathrine har tidligere jobbet i Trondheim kommunale kulturskole og underviser i Lillestrøm kulturskole i tillegg til Grefsen skoles strykeorkester. Som utøvende musiker er Cathrine allsidig og har spilt mye med blant annet Trondheimsolistene, Trondheim Symfoniorkester og Operaen i Kristiansund, samt studioinnspillinger og konserter i ulike sjangre.