Steinar Haugerud

Instrument: Kontrabass

Steinar Haugerud er utdannet ved Norges Musikkhøgskole, og har siden sin eksamen der spilt med alle de profesjonelle symfoniorkestrene i Norge og i Det Norske Kammerorkester, Den Norske Opera, NOSO, Oslo Camerata, Oslofjord Kammerfilharmoni og Sinfonietta Innlandet. Sistnevnte som medlem siden 1998.

Han er tilknyttet operaensemblene på Oscarsborg, Ringsakeroperaen og Opera Nordfjord. I tillegg har han spilt med en rekke kammerensembler både i Norge, Sverige og Danmark. Han har i over 30 år vært medlem av ensemblet Tango for 3 som blant annet har vært solister med Oslofilharmonien, KORK, BBC Symphony Orchestra, Deutsche Kammerfilharmonie, Junge Philharmonie Salzburg og Dresden Philharmonische Orchester. De har medvirket ved festivaler i bl.a. Norden, England, Tyskland, Frankrike, Sveits, Spania, Argentina og har også spilt inn flere plater.

Som spillende dirigent/instruktør har han vert tilknyttet “Kammerorkesteret” ved Steinerskolen i Bærum siden 1984. Han har også i en periode vært tilknyttet NTNU i Trondheim som veileder i fordypningsemnet «Utøvende tango» på masternivå.
I tillegg har han i perioder undervist ved NMH sitt talent-utviklingsprogram TUP.