Nina Førisdal

Instrument: Fiolin

Nina Førisdal startet sin utdanning med «Unge strykere» på Østlandets musikkonservatorium med Terje Moe Hansen som lærer. Utøvende utdannelse, inkludert faglærerutdanning tok hun på Norges musikkhøgskole (NMH) hos Eivind Aadland og Lars Anders Tomter.

Etter et studieopphold i Dresden hos barokkfiolinisten, John Holloway, avsluttet hun studiene med master på NMH med prof. Dethlef Hahn og fordypning i Fartein Valens fiolinkonsert.

Som frilans musiker har hun spilt i alt fra bryllup, begravelse, forestillinger for barnehage, skole og eldre samt i TV-produksjoner og i kirkemusikksammenheng. Med sine egne kammermusikkensembler har hun hatt konserter i kirker og kulturhus. Hun har spilt i div profesjonelle ensembler innen barokk, samtidsmusikk, stringswing og symfoniorkestre.

I 2013 var hun med å starte sommermusikkskole i Vestfold og har etter det også undervist på Valdres og Klækkenkurset. I 2022 startet hun et nytt kurs, «Sommermusikk på Solvang».

Som dirigent/spillende leder har hun hatt engasjementer for blant annet Vestfold ungdomsorkester, Frimurernes orkester og Oslo kammerorkester. Nina har vært ansatt som fiolinlærer/dirigent i Stokke og Eidsvoll kulturskole. Siden 2011 har hun vært ansatt på Barratt Dues musikkinstitutt og underviser i fiolin på «Musikk på Majorstuen», et talent-tilbud for barn i grunnskolealder på Majorstuen skole.

Som ansatt i Oslo kulturskole gir Nina fiolintimer i Grefsen skoles strykeorkester og er hoveddirigent for orkesteret. Skoleåret 2023/2024 dirigerer hun junior- og hovedorkesteret.