Jublande godt nytt frå OBOS

Det var med stor glede vi opna ein veldig hyggeleg e-post frå OBOS no nyleg:

«Det vises til mottatt søknad om tilskudd fra ordningen OBOS gir tilbake, med søknadsfrist 15. februar. Søknaden er behandlet og det er besluttet å støtte GREFSEN SKOLES STRYKEORKESTER med et engangsbeløp på 25 000 kroner.«

Pengane går til nye strenger, bogar, skulderstøtter, harpiks og fiolinkasser.

Ta kontakt med Nina om du skulle ha bruk for noko nytt av det eine eller andre!

Takk, OBOS!

Musikk på Majorstuen Skole

Oslo kommune ønsker å gjøre tilbudet om Oslo-skolens talent- og spesialtilbud, Musikk på Majorstuen skole (M@M), kjent for alle barn i Oslo som er spesielt interessert i musikk. Se under for mer informasjon om søknadsfrist. Nina er lærer på dette tilbudet og kan svare på evtuelle spørsmål.

Les gjerne meir på plakaten under – eller på denne linken:

https://www.barrattdue.no/musikk-pa-majorstuen/

Tango for mange

Også i år blei Disen-seminaret – det årlege helgeseminaret vi har saman med Disen strings – ein stor suksess!

Denne helga, 25. og 26. november, stod det tango på plakanten. Med Mari Bølgen Halvorsen som instruktør – i tillegg til vår eigen tango-spesialist Steinar Haugerud, fekk dei unge strykarane ei herleg innføring i denne mangeslungne sjangeret. Dei lærte at tango kan vere så mangt – men alle tangoar har ein ting til felles: Dei handlar om å sakne noko.

Ein ting vi ikkje sakna denne helga var speleglede.

Vi takkar Sparebankstiftelsen for økonomisk støtte til å gjennomføre helgeseminaret. Og så takkar vi også dei herlege instruktørane våre for å gjere dette mogleg. Stor takk også til alle foreldre som har stilt opp som vakter, kakebakarar, riggarar og meire til.

Ormar Maidre Aarvik

Instrument: Fiolin

Ormar Maidre Aarvik har bachelorgrad i utøvende fiolin fra Norges musikkhøgskole med Terje Moe Hansen som lærer og mastergrad fra NTNU i Trondheim, hvor han studerte med Marianne Thorsen. Han har deltatt på en rekke mesterklasser og fått gjestetimer med bl.a Henning Kraggerud og Vilde Frang. Helt fra ung alder har Ormar vært aktiv utøver ved talløse konserter og ulike forestillinger, både som solist og som en del av ensembler. Som vinner av klasse 4 i Ungdommens musikkmesterskap 2019 ble han premiert med solistoppdrag med Universitetets symfoniorkester i Oslo og framførte i den anledning Sibelius fiolinkonsert med dem våren 2020.

Ormar har også vært aktiv deltaker på Gloppen musikkfest hvor han fikk den unike muligheten å delta i kammermusikk undervisning ledet av Ida Bryhn og Audun Sandvik. I tillegg har Ormar også lang erfaring med orkesterspill fra bl.a Bergen filharmoniske ungdomsorkester, orkesterprosjekter ved NMH og Ungdomssymfonikerne. Skoleåret 2022-2023 studerte han praktisk pedagogikk ved NMH, hvor han i den forbindelse har assistert i Vestre Aker strykeorkester samt gitt enkeltundervisning i kulturskolen.

Cathrine Egeris Sønderberg

Instrument: Fiolin

Cathrine Egeris Søndberg er utøvende fiolinist og fiolinpedagog. Hun har en bachelor- og mastergrad i utøvende fiolin, samt pedagogikk, fra NTNU, Institutt for musikk i Trondheim. Der studerte hun hos Marianne Thorsen og Bård Monsen. Cathrine har tidligere jobbet i Trondheim kommunale kulturskole og underviser i Lillestrøm kulturskole i tillegg til Grefsen skoles strykeorkester. Som utøvende musiker er Cathrine allsidig og har spilt mye med blant annet Trondheimsolistene, Trondheim Symfoniorkester og Operaen i Kristiansund, samt studioinnspillinger og konserter i ulike sjangre.

Steinar Haugerud

Instrument: Kontrabass

Steinar Haugerud er utdannet ved Norges Musikkhøgskole, og har siden sin eksamen der spilt med alle de profesjonelle symfoniorkestrene i Norge og i Det Norske Kammerorkester, Den Norske Opera, NOSO, Oslo Camerata, Oslofjord Kammerfilharmoni og Sinfonietta Innlandet. Sistnevnte som medlem siden 1998.

Han er tilknyttet operaensemblene på Oscarsborg, Ringsakeroperaen og Opera Nordfjord. I tillegg har han spilt med en rekke kammerensembler både i Norge, Sverige og Danmark. Han har i over 30 år vært medlem av ensemblet Tango for 3 som blant annet har vært solister med Oslofilharmonien, KORK, BBC Symphony Orchestra, Deutsche Kammerfilharmonie, Junge Philharmonie Salzburg og Dresden Philharmonische Orchester. De har medvirket ved festivaler i bl.a. Norden, England, Tyskland, Frankrike, Sveits, Spania, Argentina og har også spilt inn flere plater.

Som spillende dirigent/instruktør har han vert tilknyttet “Kammerorkesteret” ved Steinerskolen i Bærum siden 1984. Han har også i en periode vært tilknyttet NTNU i Trondheim som veileder i fordypningsemnet «Utøvende tango» på masternivå.
I tillegg har han i perioder undervist ved NMH sitt talent-utviklingsprogram TUP.

Bård Henrik Bosrup

Instrument: Cello

Bård fikk sin utdannelse i Stockholm, Oslo og Los Angeles med bla Frans Helmerson, Aage Kvalbein og Lynn Harrel som sine lærere. Bård har vært Solocellist i Magdeburg Philharmonie, Robert Schumann Philharmonie, Staatskapelle Halle, Kristiansand Symfoni-orkester og Sjællands Symfoniorkester i København. Han har også vært solist med en rekke tyske orkestre. Sin debut fikk han med KORK som solist i Dvoraks cellokonsert 25 år gammel. Han har jobbet fast i Magdeburg Strykekvartett i 10 år. Bård har spilt sammen med en lang rekke av anerkjente musikere og kunstnere. Dette har resultert i utstrakt konsertvirksomhet.

Etter 14 år i Tyskland flyttet Bård tilbake til Norge. Han har grunnlagt og driver orkesteret Oslofjord Kammerfilharmoni, som spiller operaoppsetninger og konserter. I juli 2011 kunne de presentere deres første CD sammen med klarinettisten Hans Christian Bræin med utgivelse av norske verker for klarinett og strykere.

I 2016 hadde han egen solokonsert ved Oslo Kirkemusikkfestival med urfremføring. Bård har deltatt på en rekke CD-utgivelser innenfor klassisk, pop og jazz. I 2011 kom hans første CD ut med norsk romantisk musikk for cello.

Siden 2009 har han turnert i Norge med Rikskonsertene og en egen soloproduksjon for barn bygget over Bachs cellosuiter: Bård & Bach. Her spiller han også på elektrisk cello i tillegg til akustisk cello. Bård er en etterspurt cellopedagog og er ansatt ved kulturskolen i Bærum og Oslo samt ved Edvard Munch videregående skole.

Cecilie Husevåg

Instrument: Fiolin

Cecilie Husevåg spiller fiolin. Hun har utøvende bachelorgrad og praktisk-pedagogisk utdanning ved Norges Musikkhøgskole. Cecilie har jobbet som distriktsmusiker i Rana kommune og som fiolinlærer og dirigent for tidligere Nedre Eiker kulturskole, nå Drammen kulturskole. Hun har jobbet i Oslo kulturskole siden 2011 som fiolinlærer og dirigent for aspirantorkesteret og ungdomsensemblet i Majorstuen og Ullevål, MUSO. Fra høsten 2022 ble hun hoveddirigent i Disen Strings, og fiolinlærer hos Grefsen skoles strykeorkester.

Cecilie er for tiden i foreldrepermisjon.